Η εταιρία μας

 

Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1969 με την ίδρυση παραδοσιακού ελαιοτριβείου, το οποίο, περνώντας σταδιακά από διάφορες φάσεις εκσυγχρονισμού, τελειοποιήθηκε, στο πλαίσιο κοινοτικού προγράμματος ανάπτυξης το 2005 σε πρότυπο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο. Λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση.

Το Νοέμβριο του 2006, ξεκινήσαμε σε ένα νέο, διαμορφωμένο χώρο, τη διαδικασία τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τηρώντας σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής.

Η συσσωρευμένη εμπειρία μας και η άμεση γνώση και επαφή με το προϊόν μας δίνει προβάδισμα έναντι των μεγάλων επιχειρήσεων. Έχουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση του, από τη συγκομιδή του καρπού μέχρι την επιλογή της άριστης ποιότητας ελαιολάδου και της τελικής τυποποίησης του.

Αναβαθμίζοντας σταδιακά τις λειτουργίες μας στοχεύουμε στην απορρόφηση, επεξεργασία και τυποποίηση του συνόλου της ποιοτικής παραγωγής ελαιολάδου του νησιού μας, και στην προώθησή του σε νέες αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η επιλογή των πελατών μας και η εμπιστοσύνη τους στην όλη πορεία των 50 χρόνων, αποτελεί δέσμευση για εμάς και ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Η  ιστορία μας

 

Πενήντα χρόνια πριν οι Έλληνες ζούσαν σε μια χώρα φτωχή που πάσχιζε να κλείσει τις πληγές της σκληρής δεκαετίας του πολέμου.

Μια χώρα που προσπαθούσε να περάσει από την κατηγορία των υπανάπτυκτων σε εκείνη των υπό ανάπτυξη χωρών. Το λίγο αβγάταινε λίγο-λίγο. Όλοι έβλεπαν μπροστά και προσδοκούσαν το καλύτερο.

Στις μεγάλες πόλεις κέρδιζαν μέρα με τη μέρα μια θέση στον κόσμο. Όμως και στα μικρά χωριά και συνοικίες είχαν αρχίσει μέσω κάποιων προοδευτικών ανθρώπων να αποκτούν οικονομικό και κοινωνικό δυναμισμό.

Στο μικρό αλλά όχι ιδιαιτέρως φτωχικό χωριό μας (μιας και η παραγωγή ελαιόλαδου δεν υπήρξε ποτέ ευκαταφρόνητη) ένας δυναμικός για την εποχή του άνθρωπος -ο πατέρας μας- έρχεται να παρουσιάσει το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο σε αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος πεπαλαιωμένου πια προσπαθώντας αφενός να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή αφετέρου να εναρμονιστεί με την εξέλιξη.

Με σκληρή δουλειά και αναζητώντας πάντα το καλύτερο, παρουσίασε το 1978 το πρώτο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο του νησιού, του οποίου και στην συνέχεια αύξησε τη δυναμικότητα παραγωγής.


Η επιχείρηση όπως απαιτεί η πορεία, πέρασε σε νεότερα χέρια.


Με σεβασμό στη εμπειρία και γνώση του πατέρα, με προσοχή και εργατικότητα στο παρόν, με όραμα και προσδοκία για το μέλλον, επεκτείνεται. Το 2006 ξεκινήσαμε σε ένα νέο διαμορφωμένο χώρο την διαδικασία τυποποίησης extra παρθένου ελαιολάδου, τηρώντας σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής.

christosΗ εταιρία μας