Υλικά :
- 1 Κούπα Βούτυρο ή μαργαρίνη (250γρ)
- 1/3 κούπα ζάχαρη (75γρ)
- 2 κρόκους
- 2 κ.σ κονιάκ
- 1 κ.σ Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Σάμου με Πορτοκάλι
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (375γρ)
- 1 κ.γ Μπεικιν Παουντερ
- Μαρμελάδα (Όποια προτιμάτε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά έναν- έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ και σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε, το αλεύρι, το μπεικιν και το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Σάμου με Πορτοκάλι και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι. Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει, αν θέλουμε προσθέτουμε και μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° c για 30-35 λεπτά.
Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Νάνου για την συνταγή !