Υλικά:
- 1½ κιλό μύδια, καθαρισμένα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Σάμου με Σκόρδο
- 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Τα πλένουμε καλά, τρίβουμε τα κελύφη τους για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τραβάμε με μια απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει. Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Σάμου με Σκόρδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μύδια , το μαϊντανό και τη μουστάρδα για περίπου 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Όσα μύδια μείνουν κλειστά τα πετάμε.