Το ελαιόλαδο της Σάμου

Το ελαιόλαδο της Σάμου…

Το ελαιόλαδο, ο φυσικός χυμός της ελιάς και η πιο βασική ύλη της Μεσογειακής διατροφής, παράγεται στο νησί της ΣΆΜΟΥ, επι σειρά αιώνων.

Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο όταν τα χρυσοπράσινα φύλλα των ελαιώνων της Σάμου λαμπυρίζουν στο χάδι του φθινοπωρινού ήλιου, αρχίζει η συγκομιδή και οι ελιές μαζεύονται με ειδικές ελαιοραβδιστικες μηχανές.

Οι καρποί, μεταφέρονται στο υπερσύγχρονο πρότυπο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο. Εκεί απομακρύνονται τα φύλλα και οι ελιές πλένονται με μεγάλη προσοχή. Στη συνέχεια πολτοποιούνται και με έκθλιψη παράγεται το Σαμιώτικο ελαιόλαδο, που ελέγχεται σχολαστικά σε όλα τα στάδια παραγωγής του, τηρώντας υποδειγματικά όλους τους κανόνες υγιεινής.

Το τυποποιημένο ελαιόλαδο της Σάμου, πυκνόρρευστο, με υπέροχο άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού, εμφιαλώνεται ή συσκευάζεται σε μεταλλικά δοχεία.

Το ελαιόλαδο, το υγρό χρυσάφι του Ομήρου, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ελαιόφυτος Σάμος του Αισχύλου σήμερα, μπορεί να είναι υπερήφανη γιατί το ελαιόλαδο της είναι ένα εξαιρετικά αγνό και υγιεινό προϊών με λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα και υπέροχη γεύση εγγυημένης ποιότητας.

Markou Olive oilΤο ελαιόλαδο της Σάμου